Wijnland Bulgarije in het kort

bulgaarse-wijnDe Thraciërs, die Bulgarije lang geleden bewoonden, vereerden hun god van de wijn, Dyonissios. Al sinds de officiële oprichting van Bulgarije zijn de Bulgaren bezig met het aanmaken van wijnen. De eerste wijnbouw vond plaats in de regio Preslav, tussen de 7de en 10de eeuw na Chr. Er kan dus gesteld worden dat Bulgarije een eeuwenoude wijntraditie heeft.

De moderne geschiedenis van de Bulgaarse wijnen begint in het begin van 1900 toen een generatie van jonge wijnbouwers studeerde in Frankrijk en de moderne teelt van druiven begon. In de jaren na 1970 kwamen de Bulgaarse wijnen zoals Chardonnay, Merlot en Cabernet op de Europese markten en zij zijn nog steeds erg populair in Groot-Brittannië, België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en de Scandinavische landen.

In het Bulgarije van vandaag speelt de wijnbouw, de productie en consumptie van wijn een belangrijke rol in de economie. Er zijn vele soorten druiven en wijnen in Bulgarije. In het zonnige zuiden wordt voornamelijk veel rode wijn geproduceerd, in het noorden meer witte wijn.

Bulgaars inheemse rode druiven-variëteiten zijn Mavrud, Melnik, Gamza, Pamid, Rubin.

bulwijn-logoBulwijn importeert de lekkerste bulgaarse wijnen in Nederland. Onze wijnen zijn online te koop op www.bulwijn.nl.

Bijzonder lekkere Bulgaarse wijnen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>