Wijndrinkers bekennen

wijndrinkers-bekennen

Een koud wijntje mag op een warme, zomerse dag als deze natuurlijk niet ontbreken. Maar wat weten we eigenlijk over deze alcoholische versnapering? Een wijnwebsite vroeg ruim 5000 Australiërs het hemd van het lijf. De resultaten zijn ronduit verrassend.

1. 72% koopt een fles wijn waarvan ze de naam niet kunnen uitspreken

Hoewel ruim 72% van de Australiërs regelmatig zwetend voor de kassa staat, laten ze een lekkere fles wijn niet aan hun neus voorbij gaan alleen omdat ze de naam niet kunnen uitspreken. De oplossing? Gewoon wijzen!

2. 64% googlet de prijs van de wijn die ze cadeau hebben gekregen

De ultieme manier om te kijken hoeveel een vriendschap waard is? Checken hoe duur de wijn is die je cadeau hebt gekregen. Ruim 64% van de Australiërs geeft toe regelmatig achter de computer te kruipen om de prijs van de wijn op te speuren.

3. 63% voelt zich geïntimideerd door een wijnkaart in een restaurant

Bij een culinair hoogstandje hoort natuurlijk een lekkere wijn. Maar hoe kies je uit al die verschillende soorten de juiste? Iets wat 63% van de Australiërs zich regelmatig afvraagt. Een groot deel krijgt al klotsende oksels bij het zien van de alcoholische menukaart. Met als gevolg dat een meerderheid vaak de verkeerde wijn bestelt. Slechts 3% durft in dat geval de wijn terug te sturen.


Zo open je een wijnfles zonder kurkertrekker

4. 49% voelt zich ongemakkelijk bij het wijnproeven

Wilt u de wijn nog even proeven? De Australiërs laten deze – bijna verplichte – proeverij liever aan zich voorbij gaan. Van de ruim 5000 ondervraagde wijnliefhebbers voelt bijna de helft zich opgelaten als ze moeten snuiven en gorgelen in het bijzijn van de ober.

5. 47% voelt zich geïntimideerd in een wijnwinkel

Een schap gevuld met honderden soorten wijn, in alle soorten en maten en kleuren. Hoewel het soms prettig is als je kunt kiezen uit een ruim assortiment, kan een wijnschap ook erg overweldigend zijn. Zo vinden ook de Australische wijndrinkers. Bijna de helft heeft geen idee welke fles wijn ze in het winkelwagentje moeten deponeren en voelen zich geïntimideerd.

6. 31% vervalst wijnkennis om iemand te imponeren

“Mijn kelder staat vol met wijn!” Dat je niet weet of het een droge, zoete, oude of jonge is, hoef je er natuurlijk niet bij te vertellen. Tenminste als het aan de Australiërs ligt. Ruim 31% doet alsof ze veel verstand hebben van wijn, maar weet er in werkelijkheid bar weinig van af.


Kurk in de fles? Zo haal je het er weer uit!

7. 18% mengt wijn met frisdrank

Wijn met frisdrank? Ja hoor! In Australië kan het allemaal. 18% geeft aan wijn af toe te mengen met een scheutje frisdrank.

8. 7% verwarmt wijn in de oven

Uit het onderzoek blijkt dat een kleine 7% af en toe een fles wijn in de oven stopt om het op te warmen. Waarom? Het is voor ons ook een groot raadsel.

9. 6% vult een dure fles wijn bij met goedkope

Ja, je moet toch iets als je geen dure wijn meer in huis hebt. Zes procent mengt in geval van nood zonder schaamte dure wijn met een goedkope variant. Misschien dat je daarom zo’n hoofdpijn had na dat gezellige diner!

Bron: De Telegraaf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>