Wijn is belangrijk op reis en thuis

Bijna een kwart (23 procent) van de mensen is bereid om een week lang geen seks te hebben of social media te gebruiken, als zij daarvoor een goed glas wijn terugkrijgen. Negenentwintig procent geeft hier een dag zijn smartphone voor op. Dit blijkt uit onderzoek van hotelketen Sheraton onder haar gasten.

Na een lange dag zou 48 procent een glaasje wijn inschenken. Vijftien procent ontspant met hun smartphone of tablet en eveneens 15 procent met hun partner.

Op reis neemt 57 procent een glas wijn om te ontspannen, terwijl de spa 23 procent scoort en de fitnessruimte 12 procent.

Zestig procent van de respondenten meldt dat zij de meeste wijn drinken als ze op reis zijn. Bijna driekwart is dan ook avontuurlijker en bereid verschillende wijnen te proberen. En 54 procent is ook nog eens bereid om daar meer voor neer te tellen dan ze thuis zouden doen.

Wel vinden de hotelgasten het moeilijk om een goede wijn uit te kiezen. Maar liefst 59 procent vindt het intimiderend om met een sommelier te praten en 68 procent laat de keuze van de wijn in een restaurant aan anderen over, omdat zij bang zijn dat hun voorkeur niet in de smaak zal vallen.

Bron: www.zakenreis.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>