KOTTA 299 Chardonnay – proefnotitie door Wijngekken.nl

Na 2 rode wijnen uit de Kotta 299 serie te hebben geproefd, staat er nu een witte Chardonnay op de proeftafel.

De wijngaarden uit de Kotta 299 serie staan op de vulkanische grond van de uitgedoofde vulkaan Suhindol. Een bodem, rijk aan mineralen, die uitstekend geschikt is voor wijnbouw.

Lovico Suhindol is een wijnbedrijf wat al sinds 1909 bestaat. Het bedrijf produceert wijnen uit traditionele en inheemse rassen. Deze Chardonnay heeft 3 maanden rijping in nieuwe Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten ondergaan. Het alcoholpercentage is 14 procent. De consumentenprijs is ongeveer 10 euro.

De Merlot en Cabernet Sauvignon maakten een goede indruk. Hoe vergaat het deze Chardonnay?

kotta-chardonnayLovico Suhindol “Kotta 299″ Chardonnay 2012

Een heldere bleekgele tot kopergele kleur (2,5).
Citrusfruit, limoen en ananas in de neus. Geparfumeerd en zuiver. Fris en iets zoetig. Opent zich goed in het glas (3,8).
Op de tong flink kruidig en vettig. Wat vanille, perzik en krenten. Gekonfijt wit fruit. Stevig van body en getoast. Peperig met een bittertje en wat warmte van de alcohol (5,8).
Door het overwegend spicy/getoaste karakter van de smaak wordt frisheid en elegantie wat op de achtergrond gedrukt. Zoek je een forse, kruidige Chardonnay, dan zit je hiermee goed (2,0).

Totaal 14,1 punten. Drinken nu tot 2016.

Bron: www.wijngekken.nl

De KOTTA 299 Merlot staat online te bestellen hier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>