Bulgarije – fietsen in de bergen

fietsen-in-de-bergenHet fietsen in de Bulgaarse bergen wint snel aan populariteit in vrijwel alle berggebieden. In het Rhodopigebergte, in de Stara Planina en in het Piringebergte, overal zijn wel plaatsen waar u uitstekende mountainbikes kunt huren om de bergen in te trekken. Natuurlijk lukt dat niet het gehele jaar, maar van juni tot en met september kunt u er genieten van vele fraaie tochten.

bergfietsenHelaas zijn er nog maar op weinig plaatsen uitgezette tracks, maar ook dat aantal vermeerdert snel. In de omgeving van Pamporovo en Trigrad vindt u de ruimste keus. In vrijwel alle gebieden zijn er wel mogelijkheden om met iemand die er goed bekend is, tegen betaling, tochten te maken. Ook voor de mountainbikers zijn er overigens uitstekende kaarten voorhanden. Informeer vooraf eens bij Odysseia-In in Sofia.

Bron: Vakantie Arena, www.vakantiearena.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>