Aanraders

Bulwijn Aanraders

Harold Hamersma - wijnjournalist van onder andere Het Parool en NRC Handelsblad. In 2012 is Harold door Winelife uitgeroepen tot de meest invloedrijke Nederlander in de wijnbranche. Voorheen schrijver van de Wijnalmanak, kwam hij in 2010 voor het eerst met ‘De Grote Hamersma’ uit. Hamersma beschrijft hier alleen de beste wijnen. Ook de meer exclusieve vondsten komen uitgebreid aan bod in deze gids.Uit de 7000 wijnen die Harold proeft, heeft hij er 2700 geselecteerd voor in zijn boek. Daarvoor moet hij zuiver en evenwichtig zijn én naar fruit smaken. Ook de verhouding prijs-kwaliteit telt zwaar. Elke wijn in De Grote Hamersma heeft een
bijzonder aspect dat hij in een paar woorden probeer te vangen. Hamersma deelt in deze gids rapportcijfers uit. Alle wijnen die hij met meer dan een 7,5 beoordeelt krijgen het predikaat ‘aanbevolen’ mee.

Onze Hamersma wijnen kunt u << hier >> bekijken.

 

 

 

Onno Kleyn

Schrijven over smaak, over eten en wijn is zijn beroep, zijn lust en zijn leven. Onno heeft vaste rubrieken in de Volkskrant, schrijft voor verschillende magazines en andere opdrachtgevers en heeft meer dan 40 boeken op zijn naam staan. Op zijn site www.onnokleyn.nl vindt u zijn heerlijkste recepten en aanbevelingen voor wijn.

Een nieuwe loot aan de professionale stam van Onno is de Academie Culinair/Wijnschrijven. Daarmee leidt hij schrijvers, sommeliers, lekkerbekkende amateurs, communicatiemensen en bloggers op om (nog beter) te schrijven over eten en wijn.

De door Onno Kleyn aanbevolen wijnen vindt u << hier >>

 

Jancis Robinson is de Grande Dame van de Engelse wijnschrijverij, OBE en Master of Wine en een van de toonaangevende autoriteiten op wijngebied in de wereld. Ze is tevens columnist voor de Financial Times. Bekend van de populaire televisieserie over wijn en spijs en van de Jancis Robinson Wine Course. Ze is de meest onderscheiden wijnschrijver aller tijden en runt een website www.jancisrobinson.com met betalende abonnees uit meer dan 70 landen.

De aanraders van Jancis kunt u << hier >> bekijken

 

Wijngekken.nl - Proefnotities, wijnnieuws, de lekkerste en de beste wijnen uit de wijnwereld!

De door Wijngekken.nl aanbevolen wijnen vindt u << hier >>

 

Naast informatie op www.thewinesite.nl, geeft The Wine & Food Association 5 maal per jaar het magazine Proefschrift-Wine & Food Professional (oplage 6.000 exemplaren) uit en een special die ook verkrijgbaar is in diverse (boek)winkels en supermarkten:  Jaargids Wijn (20.000 exemplaren). Daarnaast verschijnen er 6 edities van De ProefKrant (oplage 15.000 exemplaren)

Importeurs uit Nederland en België worden uitgenodigd hun mooiste en beste wijnen in te zenden voor de verkiezing van de Wijnen van het Jaar. Het Proefschrift Wijnconcours (sinds 1989) wordt hoog gewaardeerd door de consument, restaurantprofessionals, wijnimporteurs en wijnproducenten. Alle finale- en winnende wijnen worden uitvoerig in de nieuwe editie van de Proefschrift Jaargids Wijn omschreven.

Onze wijnen op de 24e Proefschrift Wijnconcours << hier >> 

 

Wijngek.tv geeft iedereen informatie over wijn op een toegankelijke manier.  Er wordt vaak moeilijk gedaan over wijn en daarnaast is het aanbod overweldigend. Dat schrikt af. Wijngek.tv probeert een beetje wegwijs te maken in deze wereld. Daarbij is natuurlijk de smaak het uitgangspunt. Niet de prijs of hoe beroemd de wijnmaker is. Daarom wordt er geproefd! Wijngek.tv zegt altijd waar het op staat. Bovendien zijn ze 100% onafhankelijk.

De door Wijngek.tv aanbevolen wijnen vindt u << hier >> 

 

 

Wat Vinoblog.nl aanbevelt kunt u << hier >>  bekijken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>